fbpx Online participatietool: Aanstekers | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Online participatietool: Aanstekers

Home»Boost je kennis»Jeugdraadondersteuning»»Online participatietool: Aanstekers

Project: Aanstekers

Bataljong lanceert het project 'Aanstekers'. Hoe kunnen jongeren hun ideeën over hun gemeente naar het beleid brengen? Weten jongeren überhaupt dat ze ideeën, wensen, noden en behoeften kunnen delen met hun gemeente? En in het bijzonder: kennen de jongeren hun lokale jeugdraad die popelt om met hun ideeën aan de slag te gaan? Aanstekers biedt een antwoord op al deze vragen! Het project bestaat uit een gratis webtool die voor elke jeugdraad beschikbaar is. Bataljong begeleidt 5 jeugdraden om met de webtool aan de slag te gaan en zo de ideeën van hun jongeren tot bij hen te krijgen. 

Word jij een Aansteker?

Alle jongeren kunnen via de webtool (die heel smartphonevriendelijk is) voor hun gemeente ideeën toevoegen. Je kan ook alle ideeën bekijken en 'aansteken'. Voeg zelf je ideeën toe op de Aanstekers webtool en deel je ideeën via social media. Steek jij zo je gemeente en andere jongeren aan? Zo kan jij een echte Aansteker worden. 

Check de webtool via www.aanstekers.org

Aanstekers Webtool

Voor jeugdraden vormt het soms een zware uitdaging om de ideeën van jongeren in hun gemeente tot bij hen te krijgen. Wanneer je veel ideeën en signalen van jongeren krijgt, kan je met een bredere blik een advies geven of ideeën verder uitwerken. 
Deze tool kan hen daarbij helpen. Maak Aanstekers bekend en laat jongeren ideeën posten op de webtool. Elke jeugdraad kan gratis aan de slag met het beheren van een eigen ruimte. Scan de ideeën en reacties en ga aan de slag met de ideeën van jullie jongeren. 
Heb je nog geen login? Vraag die vandaag nog aan! 

Promomateriaal

Wanneer je een login hebt aangevraagd, kan je op het dashboard op www.aanstekers.org gebruik maken van promomateriaal. Je kan er posters en visulas in verschillende formaten terugvinden voor online en offline gebruik. Specifiek vind je ook materiaal rond volgende thema's: mentaal welzijn, vrije tijd en mobiliteit. Je vindt er ook een mapje om zelf aan de slag te gaan met de branding van Aanstekers. Je krijgt er de nodige tips en tricks om een eigen campagne uit te werken. 
Hiernaast vind je een preview, maar check alles zeker op het dashboard!

 


Je kan ook gebruik maken van de drie video's:

  1. Ben jij een Aansteker? 
  2. Ideeën die doen branden (vrije tijd)
  3. Ideeën die doen branden (mentaal welzijn)
Aanstekers Mentaal Welzijn

Campagnevideo's 

Externe video URL
Externe video URL

Aanstekers trajecten

Bataljong begeleidt binnen het project 5 jeugdraden met een Aanstekers traject: jeugdraad Gistel, Tervuren, Keerbergen, Turnhout en Stekene. Hoe bereik je jongeren via de campagne en webtool en hoe ga je aan de slag met hun ideeën? We ondersteunen iedere jeugdraad via 5 workshops om aan de slag te gaan met jongeren hun ideeën. Binnen het traject betrekken we ook de beleidsmakers. We bekijken hoe ideeën op een vlotte manier tot bij de beslissers van de gemeente terecht kunnen komen. 
De trajecten startten in 2021 en worden afgerond tegen eind 2022.

 

Dit project werd mogelijk gemaakt door: Erasmus + een programma van de Europese unie en Jint.
Copyright 2020 - Een project van Studio MISC voor Bataljong vzw 
Met trots gebouwd door Sitekicks

De Grauwe
Ellen
Beleidsparticipatie en internationaal
03 821 06 01

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong