fbpx Project: Aanstekers | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Project: Aanstekers

Home|Boost je kennis|Jeugdraadondersteuning|Project: Aanstekers

Project: Aanstekers

Bataljong lanceert de campagne 'Aanstekers'. Hoe kunnen jongeren hun ideeën over hun gemeente naar het beleid brengen? Weten jongeren überhaupt dat ze ideeën, wensen, noden en behoeften kunnen delen met hun gemeente? En in het bijzonder: kennen de jongeren hun lokale jeugdraad die popelt om met hun ideeën aan de slag te gaan? De Aanstekers zal op deze vragen een antwoord bieden. 
Dit project werd mogelijk gemaakt door de financiële steun van Erasmus + en ondersteuning van Jint. 

Word jij een Aansteker?

Alle jongeren kunnen via de webtool (die heel smartphonevriendelijk is) voor hun gemeente ideeën toevoegen. Je kan ook alle ideeën bekijken en 'aansteken'. Voeg zelf je ideeën toe op de Aanstekers webtool en deel je ideeën via social media. Steek jij zo je gemeente en andere jongeren aan? Zo kan jij een echte Aansteker worden.

Aanstekers Campagne

Met de Aanstekers campagne willen we alle jongeren laten weten dat zij met al hun ideeën ergens terecht kunnen. Zo kunnen zij ook een echte Aansteker worden. Steek je gemeente aan met ideeën of geef jongeren de nodige push om hun wildste dromen voor hun gemeente te lanceren. 

De campagne zal gelanceerd worden na de krokusvakantie (22 februari 2021) via social media. Hou dus zeker de facebookpagina van Bataljong Jeugdraden in het oog. Wil je op de hoogte blijven van de campagne en de webtool? Klik hieronder op de knop

 

Aanstekers webtool

Naast de sensibiliseringscampagne om jongeren warm te maken om hun ideeën kenbaar te maken, ontwierpen we ook een webtool om de ideeën te verzamelen. Lanceer je idee via de webtool op je smartphone, deel jouw ideeën via social media en laat het zoveel mogelijk 'aansteken'. De webtool zal gratis ter beschikking zijn voor alle jeugdraden en jongeren die er gebruik van willen maken. 

Deze webtool lanceren we na de krokusvakantie (22 februari 2021).

Aanstekers trajecten

Bataljong zal binnen het project 4 jeugdraden begeleiden met een Aanstekers traject. Hoe bereik je jongeren via de campagne en webtool en hoe ga je aan de slag met hun ideeën? We begeleiden de jeugdraad via 5 workshops om met jongeren hun ideeën aan de slag te gaan. Binnen het traject betrekken we ook de beleidsmakers. We bekijken hoe ideeën op een vlotte manier tot bij de beslissers van de gemeente terecht kunnen komen. 
De trajecten starten in 2021.

Stel je jeugdraad kandidaat voor een Aanstekers traject

Ben je verkocht en wil jouw jeugdraad met de Aanstekers aan de slag? Stel je jeugdraad kandidaat voor een traject. Vul het formulier in met de juiste contactgegevens en een motivatie. 
Hoe ziet een traject eruit?

5 workshops/voorbereidingsmomenten:

  • 3 voorbereidingsmomenten
  • Het Aanstekersmoment 
  • Evaluatiemoment 
De Grauwe
Ellen
Beleidsparticipatie & Internationaal
03 821 06 01

Dit project werd mogelijk gemaakt door: Erasmus + een programma van de Europese unie en Jint.
Copyright 2020 - Een project van Studio MISC voor Bataljong vzw 
Met trots gebouwd door Sitekicks

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief