
Project: Aanstekers
Project: Aanstekers
Bataljong lanceert het project 'Aanstekers'. Hoe kunnen jongeren hun ideeën over hun gemeente naar het beleid brengen? Weten jongeren überhaupt dat ze ideeën, wensen, noden en behoeften kunnen delen met hun gemeente? En in het bijzonder: kennen de jongeren hun lokale jeugdraad die popelt om met hun ideeën aan de slag te gaan? De Aanstekers zal op deze vragen een antwoord bieden. Het project bestaat uit een gratis webtool die voor elke jeugdraad beschikbaar is en Bataljong zal 5 jeugdraden begeleiden om met de webtool aan de slag te gaan om de ideeën van hun jongeren tot bij hen te krijgen.
Word jij een Aansteker?
Alle jongeren kunnen via de webtool (die heel smartphonevriendelijk is) voor hun gemeente ideeën toevoegen. Je kan ook alle ideeën bekijken en 'aansteken'. Voeg zelf je ideeën toe op de Aanstekers webtool en deel je ideeën via social media. Steek jij zo je gemeente en andere jongeren aan? Zo kan jij een echte Aansteker worden.
Check de webtool via www.aanstekers.org
Aanstekers Webtool
Voor jeugdraden vormt het soms een zware uitdaging om de ideeën van jongeren in hun gemeente tot bij hen te krijgen. Wanneer je veel ideeën en signalen van jongeren krijgt, kan je met een bredere blik een advies geven of ideeën verder uitwerken.
Deze tool kan hen daarbij helpen. Maak Aanstekers bekend en laat jongeren ideeën posten op de webtool. Elke jeugdraad kan gratis aan de slag met het beheren van een eigen ruimte. Scan de ideeën en reacties en ga aan de slag met de ideeën van jullie jongeren.
Heb je nog geen login? Vraag die vandaag nog aan!

Aanstekers trajecten
Bataljong zal binnen het project 5 jeugdraden begeleiden met een Aanstekers traject. Hoe bereik je jongeren via de campagne en webtool en hoe ga je aan de slag met hun ideeën? We begeleiden de jeugdraad via 5 workshops om met jongeren hun ideeën aan de slag te gaan. Binnen het traject betrekken we ook de beleidsmakers. We bekijken hoe ideeën op een vlotte manier tot bij de beslissers van de gemeente terecht kunnen komen.
De trajecten starten in 2021. Jeugdraad Gistel en Tervuren bijten de spits af. In het najaar zullen Keerbergen en Turnhout hun traject starten. Stekene zal in voorjaar 2022 begeleidt worden.
Dit project werd mogelijk gemaakt door: Erasmus + een programma van de Europese unie en Jint.
Copyright 2020 - Een project van Studio MISC voor Bataljong vzw
Met trots gebouwd door Sitekicks
