fbpx Groepstrajecten met Bataljong | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Groepstrajecten met Bataljong

Bataljong brengt gemeenten samen in groepstrajecten met de focus op coaching, vorming en uitwisseling. In een groepstraject versterk je je skills, wissel je uit met interessante collega’s die hetzelfde traject lopen en benchmark je met andere gemeenten. We bieden dit traject aan in 2024 zodat je met de input aan de slag kan richting de gemeenteraadsverkiezingen en het nieuwe meerjarenplan. De eerste sessie gaat door op dinsdag 30 januari 2024. 

Liever een traject op maat? Dat kan ook. Contacteer Ilse en dan bekijken we samen de mogelijkheden. 

Groepstraject belevingsonderzoek

Ontdek de kijk van kinderen en jongeren op uitdagingen voor jouw gemeente

Laat je coachen door Bataljong en collega's uit andere steden en gemeenten bij het voorbereiden en uitvoeren van belevingsonderzoek bij kinderen en tieners, en bij het analyseren van de resultaten. Zo versterk je jouw participatiecompetenties, en bij uitbreiding de stem van kinderen en jongeren.

Deadline voor inschrijven: vrijdag 12 januari 2024. 

Looptijd: januari 2024 - ten laatste begin 2025.

Wat mag je verwachten

Vier vormingsmomenten en drie digitale coachingssessies tussendoor

​In vier vormingsmomenten geven we jou inhoudelijke input, reiken we methodieken aan en geven we ruimte om daar direct mee aan de slag te gaan. Concreet gaan deze vormingsmomenten over:

  1. Opstartsessie: hoe stel je een planning op voor de verloop van je onderzoek? Welke informatie geef ik mee aan scholen, leerkrachten, kinderen en ouders? Hoe koppel ik nadien de resultaten terug? 
  2. Workshop Excel voor wie zelf de input uit de vragenlijsten verwerkt, optioneel voor de anderen: hoe kom ik tot een bruikbare tabel? Waar moet ik op letten vooraleer ik aan de verwerking begin? Hoe maak ik relevante en leesbare tabellen? 
  3. Workshop belevingsonderzoek: wat is belevingsonderzoek? Hoe formuleer ik een goede onderzoeksvraag? Hoe stel ik goede vragen? Welke werkvormen kan ik gebruiken? 
  4. Workshop beleidsvertaling: wat kan ik leren uit mijn onderzoek? Hoe vertaal ik dat naar het beleid? Hoe zorg ik ervoor dat de boodschap bij de juiste personen aankomt?

Tussendoor voorzien we een drietal digitale momenten waarin jullie onderling tips, vragen en ervaringen uitwisselen over de stand van zaken in je eigen traject. Wij springen bij met praktische tips en tricks en extra insteken waar nodig. 

Leer zelf onderzoeksresultaten verwerken, of laat de verwerking over aan Bataljong

Voor de verwerking van de input uit vragenlijsten en belevingsonderzoek kan je kiezen: ofwel doe je dit zelf en laat je je coachen door Bataljong, ofwel laat je de verwerking over aan Bataljong. 

Als Bataljong de resultaten verwerkt, dan gieten wij voor jou de resultaten in een overzichtelijk rapport.

Een benchmark met de andere steden en gemeenten in het traject

Bataljong maakt een rapport op met daarin de gebundelde resultaten van alle gemeenten in het traject. Deze benchmark kan je naast je eigen resultaten leggen en zien in welke mate je verschilt, of net niet. 

Het groepstraject gaat door vanaf 5 gemeenten, vanaf 10 gemeenten ontdubbelen we. Per gemeente kunnen meerdere personen deelnemen. 

Children see magic because they look for it
Christopher Moore

Drie redenen om samen een traject rond belevingsonderzoek te doorlopen

  1. Ontdek de kijk van kinderen en jongeren op uitdagingen voor jouw gemeente
  2. Schaaf je skills bij om kinderen en jongeren te bevragen
  3. Vergroot je impact met onderzoeksresultaten en een benchmark met andere gemeenten in je bagage

Het groepstraject belevingsonderzoek is dus de ideale participatieve springplank naar de gemeenteraadsverkiezingen en het nieuwe meerjarenplan!

Prijs

De deelnameprijs varieert van € 1.399,50 voor een gemeente met minder dan 15.000 inwoners die alle resultaten zelf verwerkt, tot € 5.341,50 voor een gemeente met meer dan 40.000 inwoners die alle verwerking overlaat aan Bataljong. Ook tussenvormen zijn mogelijk. In deze bedragen is een korting van 40% verrekend voor leden. 

Meer groepstrajecten

Bataljong zet groepstrajecten op rond lokale beleidsthema’s die een impact hebben op het leven van kinderen en jongeren. Nieuwe groepstrajecten kunnen opstarten wanneer we merken dat er voldoende interesse voor leeft. Steek je licht op bij Ilse.

Holvoet
Ilse
Vorming en procesbegeleiding
03 740 76 42

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief