fbpx Groepstrajecten met Bataljong | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Groepstrajecten met Bataljong

Bataljong brengt gemeenten samen in groepstrajecten met de focus op coaching, vorming en uitwisseling. In een groepstraject versterk je je skills, wissel je uit met interessante collega’s die hetzelfde traject lopen en benchmark je met andere gemeenten. We plannen dit groepstraject voor 2023-2024 iets vroeger in zodat je sneller met de input aan de slag kan richting de gemeenteraadsverkiezingen, met start op dinsdag 13 juni. 

Groepstraject belevingsonderzoek

Ontdek de kijk van kinderen en jongeren op uitdagingen voor jouw gemeente

Laat je coachen door Bataljong en collega's uit andere steden en gemeenten bij het voorbereiden en uitvoeren van belevingsonderzoek bij kinderen en tieners, en bij het analyseren van de resultaten. Zo versterk je jouw participatiecompetenties, en bij uitbreiding de stem van kinderen en jongeren.

Deadline voor inschrijven: maandag 22 mei 2023. 

Looptijd: 13 juni 2023 - juni 2024.

Wat mag je verwachten?

We plannen in overleg met de deelnemende gemeenten een vijftal coachingsmomenten van een halve dag. Deze groepssessies vinden plaats tussen juni 2023 en juni 2024 (op een fysieke locatie of digitaal, al naargelang de geldende maatregelen en de noden van de deelnemers).

Als vertrekpunt voor het belevingsonderzoek nemen we een vragenlijst die gebaseerd is op de Jeugdmonitor, een online bevragingstool die de Vlaamse overheid gratis ter beschikking stelt van alle Vlaamse steden en gemeenten. Je laat deze bevraging invullen door kinderen en tieners in jouw gemeente, bijvoorbeeld in samenwerking met scholen of verenigingen.

We bieden deze vragenlijst aan op ons eigen platform, waardoor je de mogelijkheid hebt om ook enkele specifieke vragen voor jouw gemeente toe te voegen.

In een tweede fase coachen we jou in het opzetten van belevingsonderzoek waarbij je de resultaten uit de bevraging verder gaat uitdiepen samen met kinderen en jongeren. De coaching gebeurt deels in groep, en indien gewenst ook individueel.

Voor de analyse van de resultaten uit de bevraging en uit het belevingsonderzoek heb je de keuze: ofwel doe je zelf de analyse, onder coaching van Bataljong, ofwel besteed je de analyse uit aan Bataljong als je inschat dat dit voor jou niet lukt.

De deelnameprijs van het groepstraject varieert naargelang het aantal inwoners van de gemeente en naargelang je kiest om meer of minder zelf te doen, dan wel uit te besteden aan Bataljong. Ilse vertelt je alle praktische details. 

Het groepstraject gaat door vanaf 5 deelnemende gemeenten. Vanaf 10 deelnemende gemeenten ontdubbelen we in twee parallelle groepstrajecten.

Children see magic because they look for it
Christopher Moore

Drie redenen om samen een traject rond belevingsonderzoek te doorlopen

  1. Ontdek de kijk van kinderen en jongeren op uitdagingen voor jouw gemeente
  2. Schaaf je skills bij om kinderen en jongeren te bevragen
  3. Vergroot je impact met onderzoeksresultaten en een benchmark met andere gemeenten in je bagage

Het groepstraject belevingsonderzoek is dus de ideale participatieve springplank naar de gemeenteraadsverkiezingen!

Meer groepstrajecten

Bataljong zet groepstrajecten op rond lokale beleidsthema’s die een impact hebben op het leven van kinderen en jongeren. Nieuwe groepstrajecten kunnen opstarten wanneer we merken dat er voldoende interesse voor leeft. Steek je licht op bij Ilse.

Holvoet
Ilse
Breed jeugdbeleid
03 740 76 42

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief