fbpx Groepstrajecten met Bataljong | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Groepstrajecten met Bataljong

Bataljong brengt gemeenten samen in groepstrajecten met de focus op coaching, vorming en uitwisseling. In een groepstraject versterk je je skills, wissel je uit met interessante collega’s die hetzelfde traject lopen en benchmark je met andere gemeenten.

Groepstraject Jeugdraden

Wil je je jeugdraad versterken in hun participatie-opdracht?

In dit groepstraject coachen we jeugdambtenaren in hun begeleiding van de jeugdraad. Via intervisie en coaching zorgt Bataljong voor een duurzame versterking van de jeugdraad. We verdiepen ons samen in de missie en de kerntaken van een jeugdraad met als doel: de stem van kinderen en jongeren écht te vertegenwoordigen.

Wat mag je verwachten?
We plannen in overleg met de deelnemende gemeenten drie coachingsmomenten van een halve dag. Deze groepscoachings zullen plaatsvinden tussen februari en juni 2021 (in real life of online, al naargelang de geldende maatregelen).
Samen analyseren we de werking van je jeugdraad, nemen we je mee op sleeptouw en voorzien manieren en methodieken om mee aan de slag te gaan.
Dit groepstraject richt zich op jeugddienstmedewerkers die jeugdraden ondersteunen en waarvan de jeugdraad akkoord heeft gegeven om met hen het traject te doorlopen! De deelnameprijs van het groepstraject varieert naargelang het aantal inwoners van de gemeente. Wim vertelt je alle praktische details. 

3 redenen om samen pit & punch in de jeugdraad te blazen:

  1. Jij wordt sterker in jouw rol om de jeugdraad de juiste ondersteuning te bieden door intervisie met interessante collega’s in het groepstraject.
  2. De jeugdraad wordt (terug) op de rails gezet én gehouden met een duidelijk doel en missie voor ogen.
  3. Je hebt samen met de jeugdraad een stappenplan klaar om meer aan participatie te doen … met de groeten van Bataljong!
Waarom moeilijk doen
als het samen kan.

Groepstraject Kinderraden

Wil je een kinderraad oprichten of een nieuwe wending geven?

In dit groepstraject inspireren we jeugdambtenaren bij de opstart, heroriëntatie of het begeleiden van een kinderraad. We gaan op zoek naar succesfactoren van een kinderraad waar kinderen écht hun stem (kunnen) laten horen.

Wat mag je verwachten?
In overleg met de deelnemende gemeenten plannen we vier coachingsmomenten van een halve dag. Deze groepscoachings zullen plaatsvinden tussen januari en juni 2021 (in real life of online, al naargelang de geldende maatregelen).
We bespreken we do's-and-don'ts van een kinderraad. We schotelen jullie enkele binnen- en buitenlandse kinderparticipatieformules voor. En werken aan een plan van aanpak op maat van jouw lokale context.
Dit groepstraject richt zich op jeugddienstmedewerkers die kinderraden gaan oprichten, begeleiden of een nieuwe richting willen geven. De deelnameprijs van het groepstraject varieert naargelang het aantal inwoners van de gemeente. Contacteer Wim voor meer informatie en maak je interesse kenbaar.

3 redenen om 'To be or not to be?' te beantwoorden met een succesvolle kinderraad:

  1. Dankzij uitwisseling met boeiende collega's in het groepstraject weet jij het antwoord op de vragen 'Waarom?', 'Hoe?' en 'Wat?'
  2. Je zet een megafoon op de stem van kinderen in jouw stad of gemeente. 
  3. Je hebt een stappenplan klaar om écht aan kinderparticipatie te doen … een leuke verrassing voor je schepen ;-)

Meer groepstrajecten

Bataljong zet groepstrajecten op rond lokale beleidsthema’s die een impact hebben op het leven van kinderen en jongeren. Nieuwe groepstrajecten kunnen opstarten wanneer we merken dat er voldoende interesse voor leeft. Steek je licht op bij Wim.

Soontjens
Wim
Breed Jeugdbeleid
03 740 76 41

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief