fbpx Participatie organiseren | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Participatie organiseren

Home»Boost je kennis»Jeugdraadondersteuning»Taken»Participatie organiseren

Waarom als jeugdraad participatie organiseren?

Participatie brengt in beeld wat kinderen en jongeren denken

Om een goed advies te kunnen schrijven moet je weten wat kinderen en jongeren daarover denken, dromen en welke noden en behoeftes ze hebben. Om dat te weten te komen kan je participatie organiseren. Als jeugdraad heb je de officiële taak om advies te geven over alles wat jeugd betreft. Dat is dus heel breed. Dat gaat verder dan subsidiereglementen, infrastructuur voor een jeugdvereniging, etc. Dat gaat ook over mobiliteit, welzijn, cultuur, sport, groen,.. kortom alles wat kinderen en jongeren aanbelangt.

Participatie vergroot je draagvlak

Je kan een advies schrijven met een select clubje maar als dat gebaseerd is op stemmen van kinderen en jongeren dan heeft dat toch meer gewicht en zo dus meer draagkracht: je mening is gedragen door anderen.

Participatie laat kinderen en jongeren kennis maken met de jeugdraad

Als je aan participatie doet dan weet je wat er leeft bij kinderen en jongeren. Ondertussen maken zij ook kennis met de jeugdraad. Dat is dus een win-win voor de jeugdraad!

 

"De impact van onze jeugdraad realiseren we door ons niet alleen te beperken tot het specifieke jeugdbeleid, maar al het beleid dat jongeren aanbelangt. We zetten zelf participatiemomenten op en vertolken zo de stem van kinderen, jongeren en hun organisaties."
Naomi Costrop
Voorzitter Jeugdraad, Vlaamse Gemeenschapscommissie Brussel
De Grauwe
Ellen
Beleidsparticipatie en internationaal
03 821 06 01

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief