fbpx Interessante lectuur | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Interessante lectuur

Home»Boost je kennis»Beleidsparticipatie van kinderen en jongeren»»Interessante lectuur

Interessante lectuur

Er is heel wat geschreven en verschenen over beleidsparticipatie. We delen met jullie al onze gouden vondsten; boeken, interessante websites en publicaties. 

Heb je er zelf ook nog gevonden en wil je die delen? Laat het ons weten. 

 

De participatiegetuigen – Phillippe De Vries
Dit boek laat de praktijk aan het woord met ervaring op het terrein. Het boek beschrijft verschillende praktijkvoorbeelden maar vooral de uitdagingen, soms conflicten en kritische bedenkingen bij het participatie-verhaal  en dit vanuit de bril van experten. Deze getuigenissen zijn een inspiratiebron voor iedereen die van dichtbij of veraf met participatie te maken heeft. 

Vlaamse overheid - participatie website

De Vlaamse overheid verzamelde heel wat informatie over participatie samen met heel wat praktijkvoorbeelden. 

Snuister gerust zelf eens op de website

Statistieken op kindermaat 
Op deze website kunnen kinderen op een interactieve manier zelf statistieken raadplegen over hun eigen gemeente of stad. Hoeveel kinderen wonen er in mijn gemeente van mijn leeftijd? Of hoe veilig is het verkeer in mijn gemeente? Een leuke manier om kinderen met statistieken aan de slag te laten gaan. En wie weet een aanzet om zelf gegevens te verzamelen.

https://www.statbeljunior.be/nl/ontdek-de-magische-wereld-van-de-statis…      

Het groot werkvormen boek
Ben je opzoek naar een verzameling van old-school methodieken? Dan is dit een boek voor jou. Van brainstorm tot evaluatie methodieken. Niet altijd bijster origineel maar wel de basis om verder te pimpen. 

50.000 ideeën per dag! 
Brainstormen, je doet het haast elke dag... en soms geef het niet de resultaten die je beoogde. Koen De Vos schreef een boek over hoe je de ideale brainstorm kan voorbereiden en uitvoeren. Probeer het zeker eens uit, het levert je vast veel innovatieve ideeën op. 

Brainstormen met resultaat
Een praktische handleiding om je brainstorm in goede banen te leiden. Wichert Van Engelen neemt je mee in zijn structuur en ideeën. 

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong