fbpx Lokaal jeugdaanbod vormgeven | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokaal jeugdaanbod vormgeven

Home»Boost je kennis»Jeugdaanbod»Lokaal jeugdaanbod vormgeven

Lokaal jeugdaanbod vormgeven

Grabbelpas, speelplein, animatoren, tienerwerking, vakantiekampen, workshops voor de jeugdraad … Hoe krijg je het voor elkaar?

Lokaal jeugdaanbod als verzamelterm

De term ‘lokaal jeugdaanbod’ omvat zowel gekende begrippen als speelpleinwerking, Grabbelpas of tienerwerking als lokaal ingekleurde initiatieven afgestemd op de plaatselijke situatie.

Vrije tijd actiegericht en proactief invullen

We zien lokaal jeugdaanbod niet enkel als programmatie maar zeer breed als het actiegericht ondersteunen en proactief invullen van vrije tijd. Zowel aanbod programmeren als ruimte en kansen geven en jeugdwerk ondersteunen valt onder deze term. Zo is het voorzien van mogelijkheden om de publieke ruimte door kinderen en jongeren te laten gebruiken ook een vorm van jeugdaanbod creëren.

Alle initiatieven voor kinderen en jongeren in de gemeente

Lokaal jeugdaanbod houdt niet enkel het aanbod in van de jeugddienst. Alle initiatieven in de gemeente die voor kinderen en jongeren georganiseerd of mogelijk gemaakt worden, vallen onder deze term. We rekenen dus ook het particuliere (jeugd)werk erbij. De gemeente biedt deze werkingen vaak ondersteuning aan – financiële, logistieke en/of inhoudelijke – die bijdraagt tot een rijk verenigingsleven.

Afstemming en samenwerking

De sterkte van al deze verschillende soorten aanbod zit hem in de afstemming en samenwerking tussen diensten en verenigingen.

“Op onze Grabbelpas en speelpleinwerking doen 50 à 60 jongeren jaarlijks veel ervaring op en maken zelf kennis met hun eigen competenties. Dat kunnen ondersteunen is fantastisch.”
Stefan Oorts
Jeugddienst Ranst
Delville
Bert
Coördinatie regie vrijetijdsaanbod
03 821 06 05

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief