fbpx Inspiratiemoment jongeren en politie | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspiratiemoment jongeren en politie

Iedereen in Vlaanderen en Brussel die mee een steen wil verleggen in een versterkte relatie tussen jongeren en politie is welkom om inspiratie op doen en verhalen te beluisteren uit Aalst, Antwerpen, Asse, Dilbeek, Wemmel, zone Brussel Zuid, Genk en Menen.

LEJO, JES Antwerpen, Groep INTRO, JES Brussel, GIGOS en Hogeschool Vives startten in deze gemeenten in januari 2022 projecten op die met financiële ondersteuning van minister van Jeugd Benjamin Dalle deze belangrijke maatschappelijke uitdaging aangingen. De voorbije twee jaar werden er jeugdwerkers, jongeren, politie en beleidsmakers samengebracht om met vallen en opstaan stappen vooruit te zetten naar een positieve verhouding tussen jongeren en politie.

Dit event is een samenwerking tussen Bataljong, Uit de Marge en PLACECOMPANY en is een actie in het kader van prioriteit 1, welbevinden en positieve identiteitsontwikkeling, van het Vlaams Jeugd- en Kinderrechtenbeleidsplan.

Programma

9u30 onthaal

10u00 start programma

Welkomstwoord door Maret Dakaeva (directeur van Uit de Marge) en Jurgen Sprangers (directeur van Bataljong)

Mattias De Backer en Muriel De Wolf gaan dieper in op de vraag waarom het eigenlijk zo belangrijk is om dialoog en bemiddeling tussen jongeren en politie te organiseren. Daarvoor kijken ze naar goede voorbeelden in het binnen- en buitenland. Ze onderzoeken hoe je zo’n dialoogtrajecten best organiseert, maar concluderen evenwel dat een universele handleiding niet bestaat.

Gesprek tussen federaal Minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden, Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle en actoren uit de projecten over het versterken van de relatie tussen jongeren en politie

5 Keuzesessies: inspiratie en geleerde lessen uit de 6 projecten

12u30 lunch

Tijdens het onthaal en de lunch is er de kans om via posters 20 andere initiatieven of acties in Vlaanderen en Brussel over het versterken van de relatie tussen jongeren en politie bekend te maken. Geef in het inschrijfformulier aan indien jij iets wil delen. Imke van Bataljong neemt later contact met je op.

Praktisch

donderdag 7 december 2023, 09:30 - 13:30
The Faculty, Veeartsenstraat 47, 1070 Anderlecht
Prijs
Dit event is gratis, je dient je wel in te schrijven
Pichal
Imke
Kindvriendelijke Steden en Gemeenten
03 740 76 44

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief