fbpx Bestel GRATIS posters en postkaarten | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestel GRATIS posters en postkaarten

't Is weer aan u!

5 verkiezingen op 6 maanden tijd. De ene opkomstplicht, de andere stemrecht. Je kan als jongere het bos door de bomen weleens kwijt geraken. Toch is het belangrijk voor lokale besturen om jongeren te wijzen op het belang van de gemeenteraadsverkiezingen en van hun stem(recht) in oktober.

Bataljong kreeg een subsidie van de Vlaamse overheid om jullie hierin te ondersteunen. Onder de vlag van ‘’t Is aan u!’ rollen we vijf acties uit om jongeren te informeren rond de gemeenteraadsverkiezingen.

Poster en postkaart

Twee van die acties zijn een poster en een postkaart die je kan bestellen om te verspreiden onder de jongeren in jouw stad of gemeente die in 2024 voor het eerst gaan stemmen. De poster en postkaart wil: 

  • Jongeren erop wijzen dat de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen. 
  • Jongeren laten nadenken over wat ze gaan doen: stemmen of niet stemmen? 
  • Jongeren stimuleren om zich te informeren over de gemeenteraadsverkiezingen. 
  • Jongeren neutraal ondersteunen om een keuze te maken in het lokale politieke landschap. 

Je kan de poster eind augustus/begin september verspreiden op plekken in de stad of gemeente waar jongeren vaak komen. De postkaart kan je leggen op strategische plaatsen, uitdelen via de scholen, of nog beter: effectief met de post versturen naar eerste stemmers. 

De ontwerpen van de posters en postkaarten kan je hier downloaden. Je kan zowel voor de poster als de postkaart kiezen uit twee slogans: '13 oktober: stemmen of snoozen?' en '13 oktober: missen of beslissen?'. Of je bestelt gewoon een aantal exemplaren van beide slogans.

Let op!

  • De eerste QR-code op de poster en postkaart verwijst naar de website van 't Is aan u. Die bevat vandaag nog informatie over de verkiezingen van juni. Binnenkort zal de website van 't Is aan u worden aangepast en informatie over de lokale verkiezingen tonen.

  • De tweede QR-code die verwijst naar het platform met lokale standpunten werkt op dit moment nog niet. Vanaf midden augustus zal die QR-code actief zijn en naar het platform verwijzen.

Toestemming college van burgemeester en schepenen

Wil je de postkaart met de post versturen naar alle eerste stemmers? Dan moet je schepencollege toestemming geven om de adressen hiervoor op te vragen bij de dienst Burgerzaken en die vervolgens te gebruiken.

Hier vind je een voorbeeldbesluit dat je kan gebruiken om toestemming te vragen om aan de actie deel te nemen en hiervoor adressen op te vragen. 

Advies jeugdraad

Heb je meer ruggensteun nodig om je schepencollege te overtuigen om aan de actie deel te nemen? Dan kan je je jeugdraad hierover advies laten geven.

Een voorbeeldadvies kan je hier downloaden

Bestel je posters en postkaarten

De poster en postkaart kan je volledig gratis bestellen via dit formulier. Op 30 juni sluiten we de eerste lading bestellingen af die we vervolgens in druk laten gaan. Maar ook na die datum gaat het nog mogelijk zijn om posters en postkaarten te bestellen.
Je kan jouw bestelling na afspraak komen afhalen in onze kantoren in Gent, Antwerpen of Diest. We kunnen de bestelling ook via de post versturen mits betaling van de portkosten. 
 
Help je mee jongeren informeren? Duizendmaal dank!

Wertelaers
Jimmy
Beleidsparticipatie en jeugdraden
03 740 76 49

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong