fbpx Werf 7 - De plaats van internationaal binnen Bataljong. | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Werf 7 - De plaats van internationaal binnen Bataljong.

1. Waarover gaat deze werf?

Ook ons internationaal werk verdient een straffere visie en een strategisch toekomstbeleid. Welke plaats krijgt internationaal? Welke invloed heeft dat op ons engagement in internationale netwerken?

2. Hoe zijn we aan de slag gegaan rond deze werf?

Dit thema werd besproken met een brede groep stakeholders op de organisatiebrede beleidsmomenten. Hier werden geen aparte specifieke bevragingen rond opgezet.

3. Welke analyses hebben we gemaakt en hoe vertaalde dit zich in de beleidsnota?

Internationaal over de muren kijken werkt inspirerend en verbindend. We willen inzetten op internationale uitwisselingen, inspiratie tot bij onze doelgroepen brengen en eigen expertise internationaal in de kijker zetten. De Europese budgetten voor jeugdbeleid stijgen substantieel. Jint is onze prioritaire partner voor internationaal werk.

Internationaal kreeg een apart hoofdstuk (operationele doelstelling, binnen de SD rond ‘communicatie en aanbod’) in onze beleidsnota. Enkele van de ambities:

  • Het ontwikkelen van een ambassadeurswerking waarbij jeugdambtenaren een internationale ervaring kunnen opdienen en als ambassadeur ingezet worden naar collega-jeugdambtenaren.
  • Het organiseren van internationale studiebezoeken en uitwisselingen.
  • Deelname aan relevante internationale netwerken.
  • Eigen medewerkers volgen internationale trainingen

4. Hoe staat het anno 2021 met deze werf?

Vanuit Vlaanderen kregen we de feedback om minder in te zetten op het internationaal verhaal. Jammer, want daar liggen een boel kansen. Projecten schrijven zichzelf niet, daar kruipt vaak een pak personeelstijd in. We begrijpen anderzijds de budgettaire krapte. Binnen alle dromen van Bataljong moesten er keuzes gemaakt worden. We laten de ambassadeurswerking vallen en proberen met een kleine tijdsinvestering zo maximaal mogelijk in te spelen op enkele internationale budgetlijnen zoals voor uitwisselingen.

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief