Handleiding In Kaart
Op zoek naar meer info over werken met In Kaart?
Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. We maakten een pdf handleiding voor de tool waarin je meer info vindt over de verschillende functies. Voor wie liever tutorials kijkt maakten we voor de verschillende functies van de tool instructie video's. Hieronder vind je alle filmpjes.
Vind je het antwoord op je vraag niet in de handleiding, neem dan zeker een kijkje in onze FAQ. Daar verzamelen we de antwoorden op de meest gestelde vragen krijgen.
Bij het gebruik van onze tool hoort ook een gebruikersovereenkomst. Die moet je goedkeuren wanneer je voor de eerste keer inlogt bij in kaart.
📜 Lees onze gebruikersovereenkomst
Op 11 maart 2025 organiseren we een webinar om wat dieper te duiken in de werking en mogelijkheden van In Kaart.
FAQ
- De login link in het mailtje dat ik kreeg is verlopen, kan ik een nieuwe uitnodiging krijgen?
- Kan ik de icoontjes die jullie gebruiken ergens terugvinden?
- Wat is het verschil tussen In Kaart en Jeugdmaps?
- Is er een koppeling tussen Jeugdmaps en In Kaart?
- Wat gaat een licentie kosten?
- Welke elementen gaan de kost van een licentie bepalen?
- Wordt de hele tool betalend?
De login link in het mailtje dat ik kreeg is verlopen, kan ik een nieuwe uitnodiging krijgen?
Dat kan zeker! We stuurden een eerste uitnodiging naar de jeugddienst. Is die uitnodiging verlopen dan contacteer je best even Bataljong (info@bataljong.be)
Werd je uitgenodigd door een collega? Vraag dan even om de uitnodiging opnieuw te verzenden. Hoe dat moet vind je terug in de handleiding of in de tutorials.
Kan ik de icoontjes die jullie gebruiken ergens terugvinden?
Ja hoor! We gebruiken een open source bibliotheek dus je kan de icoontjes die we gebruiken ook zelf downloaden. Je vindt ze op deze website.
Wat is het verschil tussen In Kaart en Jeugdmaps?
Jeugdmaps wordt beheerd door het departement Jeugd, Cultuur & Media. Ze ontwikkelden in het afgelopen naar de nieuwe versie van jeugdmaps. Sinds kort kan je naast het registreren van jeugdwerk lokalen ook een aantal extra datalagen weergeven. De info in die lagen wordt opgehaald via Geopunt, een verzameling van geografische data die van verschillende bronnen komt.
Is er een koppeling tussen Jeugdmaps en In Kaart?
Op dit moment is er geen koppeling voorzien. Wil wilden met In Kaart vooral inzetten op de maakbaarheid van kaarten en hebben bij de ontwikkeling daar dus op gefocust. De data die op geopunt beschikbaar zijn, zijn niet voor elke gemeente even accuraat (en je kan die geïmporteerde lagen niet zelf bewerken), dus we hebben er bij in Kaart voor gekozen om je de mogelijkheid te geven om zelf info vlot te kunnen invoeren.
We gaan nog in gesprek met het departement om te bekijken of we data die je invoert rond jeugdwerklokalen makkelijk kunnen koppelen aan In Kaart.
Wat gaat een licentie kosten?
We willen de licentiekost betaalbaar houden en zullen net als bij ons andere prijzenbeleid dus rekening houden met de grootte van gemeenten. De belangrijkste reden om een kost te vragen is om de tool te kunnen blijven ontwikkelen en ondersteunen. Het exacte bedrag willen we in het voorjaar van 2025 vastleggen. Zodra dit duidelijk is zorgen we ook voor extra communicatie zodat je op tijd eventuele budgetten kan reserveren.
Welke elementen gaan de kost van een licentie bepalen?
We hebben met de ontwikkelaar afgesproken dat we een inschatting krijgen voor het ontwikkelen van een aantal functies die nu niet meer konden worden ontwikkeld met het budget dat we voorhanden hadden. Zo kunnen we een plan opstellen voor de doorontwikkeling de komende jaren. Dat in combinatie met de hosting kosten en de interesse van gemeenten in de tool zal de licentiekost bepalen. We hebben daar in de komende maanden zicht op en willen voor de zomer de knoop doorhakken.
Wordt de hele tool betalend?
De basisfuncties blijven gratis: info over gemeente in cijfers zien en een beperkt aantal lagen aanmaken.
Geavanceerde functies zoals bulk uploads, onbeperkt lagen toevoegen en deelbare links maken vallen onder de licentiekost.