fbpx Bataljong begeleidt je | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Bataljong begeleidt je

Home|Boost je kennis|Kindvriendelijke steden en gemeenten|Begeleiding|Bataljong begeleidt je

Bataljong begeleidt je

Je kan beroep doen op Bataljong om jouw stad of gemeente te begeleiden of te coachen in een traject naar kindvriendelijk beleid.

Al dan niet met het oog op het behalen van het label kindvriendelijke stad of gemeente.

De toolkit kindvriendelijk beleid als leidraad

Bataljong ontwikkelde een toolkit kindvriendelijke beleid voor steden en gemeenten, die de leidraad vormt van onze coaching en begeleidingen. Je kan zelfstandig het traject afleggen met deze toolkit of onder begeleiding van ons. Een stad of gemeente die het traject aflegt aan de hand van de toolkit, doorloopt volgende drie fases:

  • Fase 1: de staat van kindvriendelijkheid (brede, kwantitatieve analyse)
  • Fase 2: belevingsonderzoek bij kinderen en jongeren (diepgaande, kwalitatieve analyse)
  • Fase 3: de opmaak van een strategie kindvriendelijke stad of gemeente

Onze begeleidingen nemen de toolkit kindvriendelijke steden en gemeenten als leidraad. 

Begeleiding op maat van jouw stad of gemeente

We willen steden en gemeenten helpen om een zo groot mogelijk deel van het proces zelf te dragen. Vanuit een lokale analyse van de beschikbare competenties, middelen en tijd vullen we samen met de stad of gemeente de begeleiding op maat in.

Menukaart vanuit lokale analyse

Een begeleiding kan op verschillende manieren vorm krijgen, en wordt samengesteld uit 1 of meer van de volgende ingrediënten:

  • Procesbegeleiding: Bataljong volgt het intensief proces mee op van A tot Z;
  • Coaching en advisering: Bataljong coacht en adviseert 1-op-1 de procesopvolger van de gemeente tijdens de duurtijd van het traject. Ook het coachen van enkele medewerkers  voor specifieke onderdelen uit de toolkit is een optie.
  • Training ter plaatse: Bataljong werkt een training uit voor een grotere groep medewerkers met focus op het verwerven van de juiste competenties.
  • In opdracht: Hierbij besteed je één of meerdere onderdelen uit het  traject uit aan Bataljong.

 

Bovenop de individuele begeleiding organiseert Bataljong gratis intervisiesessies voor en met steden en gemeenten in een traject naar het label.

 

Voor elke begeleiding krijg je een voorstel op maat

We rekenen hiervoor in dagdelen. De kostprijs van een dagdeel is afhankelijk van 3 factoren:

  • Lidmaatschap van Bataljong: leden krijgen een aanzienlijke korting ten op zichte van niet-leden.
  • De grootte van de gemeente (aantal inwoners op 1 januari van het kalenderjaar waarin de offerte wordt opgemaakt): kleine gemeenten betalen minder dan grote gemeenten.
  • Omwille van de emancipatorische visie van Bataljong op procesbegeleiding, is het begeleidingsingrediënt ‘in opdracht’ duurder dan de andere ingrediënten.

Via dit document krijg je meer informatie over hoe Bataljong haar begeleidingen aanpakt.

Vraag je gratis en vrijblijvend intakegesprek aan

Wil je weten wat de opties zijn om het traject (of een deel ervan) af te leggen met begeleiding of coaching vanuit VVJ/Bataljong? Contacteer Imke voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

“Binnen onze jeugddienst kriebelde het al een tijdje om te werken aan nieuwe manieren om kinderen en jongeren te betrekken in het beleid. Het traject gaf daar een frisse wind in. We kozen ervoor het traject zelf in handen te nemen, maar met een coachende rol van VVJ. Een maandelijkse babbel hielp ons enorm om het doel niet uit het oog te verliezen, te brainstormen over zaken en de nodige kritische blikken te werpen.”
Noor Talpe
Jeugddienst Aarschot
"Een kindvriendelijke gemeente word je niet zomaar, en terecht! VVJ brengt een rugzak vol ervaringen mee, daagt ons uit en zet ons aan het denken zodat we ons met een open vizier richten op de inhoud, de doelgroepen en het creatieve aspect."
Tinne Rombouts
Voormalig burgemeester en schepen van jeugd, Hoogstraten
Pichal
Imke
Coördinatie kindvriendelijke steden en gemeenten
03 740 76 44

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief