fbpx Plan & Play | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan & Play

Home|Boost je kennis|Jeugdaanbod|Lokaal jeugdaanbod vormgeven|Plan & Play

Plan & Play!

Onder deze noemer bundelt Bataljong al haar aanbod voor elke ambtenaar die aanbod voor kinderen en jongeren vormgeeft.

 

Plan & Play event

Aanbieders voor jouw lokaal jeugdaanbod

Plan & Play vorming

Themamodule Vrije Tijd

Wetgeving in een notendop

"Spelen is een bezigheid die men niet ernstig genoeg kan nemen."
Jacques Cousteau
Frans ontdekkingsreiziger, kapitein van de Calypso

Plan & Play event

Hét tweejaarlijkse inspiratie- en netwerkmoment voor programmatoren van vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren. Eén dag waarop je een beurs met diverse aanbieders kan combineren met inhoudelijke sessies.

Jij staat als jeugd- of vrijetijdsambtenaar in voor de organisatie, planning en ondersteuning van gemeentelijk vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren en vakantiewerking? Dan is het Plan & Play event jouw tweejaarlijkse hoogmis. Op de beurs ontmoet je oude bekenden en een rits nieuwe aanbieders die je aanbod kleur kunnen geven. Daarnaast kan je inschrijven voor een aantal inspirerende sessies met praktijkverhalen, interactie en hot topics die je job verrijken.

Op donderdag 7 november 2019 opende 't Bau-huis haar deuren voor 125 ambtenaren en een 70-tal standhouders. Hier vind je de presentaties van de inhoudelijke sessies.

Hoe heette die goochelaar nu ook al weer? Waar kon je terecht voor een leuke tienerfuif? ... Bataljong verzamelde de gegevens van alle standhouders op de beurs van Plan & Play 2019. Hier vind je ze allemaal van A tot Z.

Plan & Play vorming

Ben je een startende programmator die het aanbod voor kinderen en jongeren in jouw gemeente vormgeeft? Dan is de Plan & Play vorming zeker iets voor jou! Drie dagen lang reiken we jou praktische handvaten aan om mee aan de slag te gaan.

Naast de prikkelende inhoud van de sessies ligt het accent voornamelijk op kennis delen en uitwisseling. We geven je een beeld van wat een duurzame vrijwilligerswerking kan zijn. We staan stil bij verschillende leeftijdscategorieën: wat is hun leefwereld en wat vinden zij een uitdagend aanbod? Daarbij nemen we extra tijd om in te zoomen op tieners. Als je eenmaal weet wat de kinderen en jongeren in jouw gemeente willen, kan je beginnen plannen. Hoe je dat het best aanpakt, krijg je in deze vorming te horen. Op de laatste dag vertelt een expert de kneepjes van doeltreffende communicatie. Want een topaanbod aan de M/V/X brengen doe je doordacht.

De data voor deze vorming vind je onder Vormingskalender op onze website.

Je hebt al enkele jaren op de teller en bent op zoek naar verdieping? Dan is het traject Expert Lokaal Jeugdbeleid meer jouw ding. In dit traject programmeert Bataljong onder meer de themamodule Vrije Tijd. Je krijgt er een brede kijk op “vrije tijd” en ontwikkelt een visie op vrijetijdsbeleid.

Deze themamodule gaat door op maandagen 30 maart, 27 april en 25 mei 2020. Meer info en inschrijven via www.bataljong.be/vormingskalender.

Wetgeving in een notendop

Als gemeente of stad ben je steeds verantwoordelijk om bepaalde wetgeving/regeltjes op te volgen. Je gaat immers om met kinderen van anderen dus je kan best checken of je in orde bent met alles. Dat zorgt ook voor minder discussie bij een ongeval of voorval.

Bataljong balde de meest voorkomende regels samen in een brochure.
Let op: wetgeving is constant in beweging. Controleer regelmatig of de uitleg in de brochure nog klopt en up to date is. Foutje gespot? Laat het ons weten!

Delville
Bert
Regie Vrijetijdsaanbod
03 821 06 05

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief