fbpx Werkgroep Jeugdraden | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkgroep Jeugdraden

Waar gaat het over?

"Practice what you preach" is al een tijdje het nieuwe motto van de organisatie. Als je participatie als kernopdrachten hebt dan moet je ook al je doelgroepen de kans geven om hun stem te laten horen in het beleid van Bataljong. Ook jeugdraders worden betrokken bij onze werking. Welke dienstverlening moet Bataljong ontwikkelen voor jeugdraden? Maar ook vinger aan de pols houden om te weten wat er leeft en beeft is belangrijk. 

Focus 

Komen tot een afgestemde ondersteuning voor jeugdraden met extra prikkels en uitdagingen om participatief te werk te gaan. 

Nice to know

Leden
6 jeugdraden:  Lochristi, Kuurne, Lokeren, Laarne, Deinze, Stekene 

4 Bataljonkies: Ellen, Jimmy, Martijn en Cato

Bijeenkomsten 2023-2024
Om de bijeenkomsten met de werkgroep jeugdraden vast te leggen werken wij meestal met een doodle. 
Deze bijeenkomsten vinden 's avonds plaats in Gent, Brussel of Antwerpen. Er is altijd een mogelijkheid om hybride te volgen.

Inhoudelijke thema's

  • Regionale uitwisselingen: Hoe moeten die eruit zien? waar ligt de focus? Het organiseren van deze uitwisselingen werd als prioriteit aangeduid. Na het eerste werkjaar werden ze ook met de commissie geëvalueerd. 
  • Debattle: Het verkiezingsproject om als jeugdraad een stempel te drukken op de gemeenteraadsverkiezingen. De commissieleden zitten op de eerste rij en denken mee hoe de verschillende missies in elkaar zitten.  
  • Aanstekers: opvolgen van de webtool die gemaakt werd én die nieuwe functies krijgt.
De Grauwe
Ellen
Beleidsparticipatie en internationaal
03 821 06 01

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief