fbpx Vorming koekendoos 'Petit Heure' | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan
Home»Boek je vorming»Wij komen naar je toe»Vorming koekendoos 'Petit Heure'

Vorming koekendoos 'Petit Heure'

Waarover gaat het?

De koekendoos is een conversation starter om het gesprek aan te gaan rond de brede jeugdreflex. Met de nodige koekjes en een goeie tas koffie praat je samen met je collega's, schepenen en andere geïnteresseerden over sterk beleid voor kinderen en jongeren.

Petit Heure wil drie dingen vertellen:

  1. Het koekje vraagt een 'klein uurtje' van je kostbare tijd. Net genoeg om te luisteren naar een verhaal over hoe je kind- en jeugdvriendelijk beleid in de stad of gemeente kan ontwikkelen.
  2. Het koekje wekt een positieve emotie op. Het roept blije herinneringen op vanuit de jeugdjaren, brengt je gesprekspartner(s) in de juiste stemming om hem of haar te overtuigen.
  3. Het koekje staat symbool voor de brede jeugdreflex. De brede jeugdreflex is een cultuur, een houding, een mindset die je niet meer loslaat en waar je elke dag aan werkt.

Doelstelling

Onze begeleiders informeren beleidsmakers of anderen en nemen hen mee in het verhaal van de brede jeugdreflex. Dit zijn de doelstellingen:

  • 'Breed jeugdbeleid' tastbaar maken, inzicht in wat de brede jeugdreflex betekent in de praktijk en de meerwaarde daarvan.
  • Na de vorming kunnen de deelnemers de brede jeugdreflex toelichten aan wie er niet bij was.
  • We maken de reflex naar de lokale situatie en begeleiden de groep naar concrete ideeën over hoe het draagvlak voor de brede jeugdreflex uitgebreid kan worden.

We overlopen de informatie die visueel en behapbaar op de doos uitgetekend staat:

  1. Wat is de brede jeugdreflex?
  2. Waarom zou je aan de brede jeugdreflex werken?
  3. Hoe doe je het?
  4. Met wie werk je eraan?

Voor deze vorming trekken we een halve dag uit en komen we naar een door u gekozen locatie.

Prijs

 

Volgde je reeds een vorming en bestel je graag een koekendoos extra? Dan kan dat tegen de prijs van 15,00 euro exclusief verzendingskosten.

Volgde je nog geen vorming dan komen we graag met een standaardvorming naar je toe. Voor een all-in vorming van anderhalf uur bij jou ter plaatse vragen we voor leden 225,00 euro (niet-leden betalen €374,00).

Wil je meteen een denkoefening koppelen aan de vorming? Dat kan ook. Voor 355,00 euro (voor leden) komen we naar je toe met een all-in vorming en denkoefening van ongeveer 3 uur. Niet leden betalen €590,00.

Verlinde
Tieme
Coördinatie breed jeugdbeleid
03 821 06 04

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong