fbpx Jonge Wegweters | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan
Home»Boek je vorming»Wij komen naar je toe»Jonge Wegweters

Jonge Wegweters

Waarover gaat het?

Jonge Wegweters is een toolbox voor steden, gemeenten en vervoerregio's om jongeren te betrekken bij het (boven)lokale mobiliteitsbeleid en om op een participatieve manier te analyseren welke impact het mobiliteitsbeleid heeft op hun autonome en duurzame verplaatsingen.

Het doel is om het verplaatsingsgedrag van jongeren in kaart te brengen samen met jongeren. Deze data vormen de basis voor een participatietraject dat resulteert in aanbevelingen voor een duurzaam mobiliteitsbeleid op maat van jonge inwoners.

Jongeren betrekken kan op twee manieren:

  • Via klassen in de derde graad van het secundair onderwijs
  • Via de jeugdraad

 

Voor wie?

Lokale besturen en vervoerregio's die samen met jongeren aan de slag willen om het mobiliteitsbeleid te bekijken door de bril van jongeren. Zijn jullie als jeugdambtenaar en mobiliteitsambtenaar benieuwd of jongeren zich met fiets en openbaar vervoer blijven verplaatsen eens ze hun rijbewijs hebben behaald? Dan is deze toolkit iets voor jullie.

 

Kunnen we al met de toolkit aan de slag?

Ja, dat kan. De toolkit is nog in ontwikkeling, maar kan zeker al gebruikt worden. Je kan de tools zelfstandig gebruiken, of onder begeleiding van Bataljong.

Soontjens
Wim
Breed Jeugdbeleid
03 740 76 41

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong