fbpx (Jeugdraad) jongeren ondersteunen met Debattle | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

(Jeugdraad) jongeren ondersteunen met Debattle

Home»Boost je kennis»Verkiezingen 2024»»(Jeugdraad) jongeren ondersteunen met Debattle

Debattle: Stand up and speak out!

Wat is Debattle?

Debattle is een project dat jongeren (die in een jeugdraad zitten) alle tools en ondersteuning biedt om zich naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen uit te spreken over de noden en wensen die ze hebben  voor hun gemeente. Waar liggen ze wakker van? Wat zien ze graag anders?

Voor de derde keer krijgen we middelen van Erasmus+ om dit geweldige project op poten te zetten.

Verloop van het project.

Debattle is opgehangen aan 6 missies die elk bedoeld zijn om jongeren te begeleiden in het proces naar de gemeenteraadsverkiezingen en daar voorbij. Geen tijd voor alle 6 missies? Geen probleem. Debattle is als een keuzemenu, je kiest zelf welke elementen jouw gemeente nodig heeft.

Er zijn twee ‘climaxen’ voorzien in het traject waar jongeren en politici elkaar ontmoeten, eentje voor en eentje na de verkiezingen. Tijdens het weekend van 27, 28 en 29 september 2024 organiseren we in zoveel mogelijk gemeenten een Debattle. Een event waarin jongeren kennis kunnen maken met hun lokale politici. Organiseer je graag een groot debat of toch liever een politiek café? Debattle kan zijn wat jij maar wil. Zo bundelen jongeren en beleidsmakers hun krachten om samen sterk jeugdbeleid te maken.

Maar daar blijft het niet bij! Dit keer zien we het nog grootser. Want de focus ligt niet enkel meer op de beïnvloeding van de partijprogramma’s en het moment vóór de verkiezingen. Debattle zet namelijk in op een tweede climax: een rondetafelmoment na de verkiezingen tussen jongeren en de (nieuwe) beleidsmakers. Het doel is om ook op het meerjarenplan van jouw stad of gemeente te wegen. In missie 5 en 6 nemen we jullie daar graag in mee.

Wat kan ik doen als jeugdambtenaar?

Het spreekt voor zich dat jeugdambtenaren in deze Debattle-campagne een belangrijke rol spelen als spil tussen jeugdraden, jongeren en beleidsmakers. Wat mag je verwachten? Debattle biedt tools, inspiratie, tips en tricks aan om jongeren te informeren, sensibiliseren en activeren rond de gemeenteraadsverkiezingen. Alle info vind je op de vernieuwde website www.debattle.be.

De Grauwe
Ellen
Beleidsparticipatie en internationaal
03 821 06 01

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong