fbpx Debattle | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Debattle

Home»Boost je kennis»Verkiezingen 2024»»Debattle

Debattle: Stand up and speak out!

Debattle

Voor de derde keer krijgen we middelen van Erasmus+ om dit geweldige project op poten te zetten. Debattle stimuleert jongeren – via de lokale jeugdraden – om zich naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen uit te spreken over hun noden en wensen voor de stad of gemeente. Waar liggen ze wakker van? Wat zien ze graag anders? 
 

2 Climaxen

Debattle voorziet 2 climaxen in het project. De eerste climax is voor de verkiezingen en dagen we de jeugdraden uit  een Debattle (jongerendebat) te organiseren met (toekomstige) beleidsmakers tijdens het weekend van 27, 28 en 29 september 2024. Zo bundelen jongeren en beleidsmakers hun krachten om samen sterk jeugdbeleid te maken. Maar daar blijft het niet bij! Dit keer zien we het nog grootser. Want de focus ligt niet enkel meer op de beïnvloeding van de partijprogramma’s en het grote kopstukkendebat vóór de verkiezingen. Debattle zet namelijk in op een tweede climax: een rondetafelmoment nà de verkiezingen tussen jongeren en de (nieuwe) beleidsmakers. Het doel is om ook op het meerjarenplan van jouw stad of gemeente te wegen. Want uit de tweemeting lokaal jeugdbeleid leren we dat 25% van de jeugdraders ontevreden is over het planproces en dat 22% van de jeugdraden helemaal niet betrokken werd bij het meerjarenplan. Dat willen we dit keer graag anders zien!

Tools en inspiratie

Het spreekt voor zich dat jeugdambtenaren in deze Debattle-campagne een belangrijke rol spelen als spil tussen jeugdraden, jongeren en beleidsmakers. Wat mag je verwachten? Debattle biedt tools, inspiratie, tips en tricks aan om jongeren te informeren, sensibiliseren en activeren rond de gemeenteraadsverkiezingen. Alle info vind je op de vernieuwde website www.debattle.be 

Kick-off jeugdraden

Stuur je jeugdraad naar de kick-off jeugdraden op 14 oktober! We trappen het werkjaar in gang en lanceren Debattle met een eerste missie! Mis dit niet en schrijf nu al in. Meer info over de kick-off jeugdraden vind je hier.

De Grauwe
Ellen
Beleidsparticipatie en internationaal
03 821 06 01

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief