fbpx Buitenspeeldag | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Buitenspeeldag

Home|Boost je kennis|365 dagen buiten spelen|Buitenspeeldag|Buitenspeeldag

Buitenspeeldag?

Met de Buitenspeeldag willen we het belang van buitenspelen nog eens extra in de kijker zetten en stimuleren met tal van speelprikkels en activiteiten verspreid over Vlaanderen.

De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die enerzijds kinderen en jongeren aanzet om buiten te sporten en spelen in hun onmiddellijke woonomgeving, en anderzijds openbare besturen en ouders stimuleert om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in die onmiddellijke woonomgeving. Het is een blijvende oproep om het buiten spelen en sporten aan te moedigen en op een positieve manier aandacht te vragen voor de specifieke noden van kinderen en jongeren in de publieke ruimte.

De editie van 2020 hebben we vorig jaar jammer genoeg moeten schrappen. Des te meer reden om er volledig voor te gaan in 2021! Al zal het in vele gemeenten er toch nog anders uitzien dan normaal door corona. Het worden wellicht geen grote bijeenkomsten met centrale plekken vol kinderen, maar eerder kleinschaligere en verspreidde initiatieven. Dit biedt mogelijks wel nieuwe inspiratie en opportuniteiten om je Buitenspeeldag heruit te vinden. 

Partners

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon en de Vlaamse Overheid en op woensdag 21 april 2021 wordt die alweer voor de veertiende keer georganiseerd.

De 12de editie in 2019 werd opnieuw een recordeditie met maar liefst 439 activiteiten georganiseerd in 259 Vlaamse en Brusselse gemeenten en steden (in 2018 ging het om respectievelijk 435 en 257). Gemeente- en stadsbesturen nemen het voortouw en organiseren de Buitenspeeldag. Ze werken samen met jeugdbewegingen, sportverenigingen, scholen, buurtcomités…

Naast Nickelodeon promoten ook Ketnet, VTM Kids, Nick Jr. en Studio100 TV die dag het buitenspelen. Op die dag staken de TV-zenders tussen 13u en 17u hun programma’s en gaan de schermen helemaal op zwart.

Bataljong staat in voor het secretariaat van de Buitenspeeldag 2021 en de ondersteuning van de deelnemende gemeenten en/of organisaties. Contacteer ons via info@buitenspeeldag.be.

"Claim de straat, speel buiten en zet het belang van een speelvriendelijke publieke ruimte in de verf!"
Christoff Van Acker
Jeugddienst Lochristi
Allonsius
Cara
Stafmedewerker vrije tijd
03 740 76 45

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief