fbpx Buitenspeeldag? | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Buitenspeeldag?

Home|Boost je kennis|365 dagen buiten spelen|Buitenspeeldag|Buitenspeeldag?

Buitenspeeldag?

Met de Buitenspeeldag willen we het belang van buitenspelen nog eens extra in de kijker zetten en stimuleren met tal van speelprikkels en activiteiten verspreid over Vlaanderen.

De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die enerzijds kinderen en jongeren aanzet om buiten te sporten en spelen in hun onmiddellijke woonomgeving, en anderzijds openbare besturen en ouders stimuleert om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in die onmiddellijke woonomgeving.
Dit hoogtepunt is een blijvende oproep om het buiten spelen en sporten aan te moedigen en op een positieve manier aandacht te vragen voor de specifieke noden van kinderen en jongeren in de publieke ruimte.

Partners

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon en de Vlaamse Overheid en op woensdag 24 april 2019 wordt die alweer voor de twaalfde keer georganiseerd.

De 11de editie in 2018 werd opnieuw een recordeditie met maar liefst 435 activiteiten georganiseerd in 257 Vlaamse en Brusselse gemeenten en steden (in 2017 ging het om respectievelijk 411 en 243).
Gemeente- en stadsbesturen nemen het voortouw en organiseren de Buitenspeeldag. Ze werken samen met jeugdbewegingen, sportverenigingen, scholen, buurtcomités…

Naast Nickelodeon promoten ook Ketnet, VTMKZOOM, KADET, Nick Jr. en Studio100 TV die dag het buitenspelen. Op die dag staken de TV-zenders tussen 13u en 17u hun programma’s en gaan de schermen helemaal op zwart.

Bataljong en het Expertisecentrum Buurtsport (ISB - Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid) staan samen in voor het secretariaat van de Buitenspeeldag 2019 en de ondersteuning van de deelnemende gemeenten en/of organisaties.

Je kan het Buitenspeeldagsecretariaat contacteren via info@buitenspeeldag.be.

"Claim de straat, speel buiten en zet het belang van een speelvriendelijke publieke ruimte in de verf!"
Christoff Van Acker
Jeugddienst Lochristi
Dekkers
Joris
03 740 76 45

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief