fbpx Komaf - Groepstraject reflectieve houding (geannuleerd) | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Komaf - Groepstraject reflectieve houding (geannuleerd)

 
Helaas bleek de interesse in dit groepstraject te beperkt, waardoor we beslist hebben om het te annuleren. 

 

Bereikt jouw aanbod niet altijd de kinderen en jongeren die je voor ogen had? Weet je niet goed hoe je aanbod af te stemmen op de noden van deze doelgroep(en)?  

Geen evidente opdracht, waar we je graag in ondersteunen! We organiseren binnen het kader van Komaf samen met Roots vzw een groepstraject om jouw 'reflectieve houding aan te scherpen. Een reflex bij jezelf én jouw collega's om bewust vanuit de doelgroep na te denken over jouw wreking en aanbod. 

Drie dagen (okt-nov-dec) gaan we kennismaken met de concepten van kruispuntdenken en reflectieve houding (geen nood dus als je nog niet weet wat dit betekent!). Via intervisie met collega's inspireren we elkaar om jouw werking even onder de loep te nemen. Na dit traject ben je beter uitgerust in het analyseren van je aanbod om het te laten aansluiten bij de doelgroep die je wil bereiken. 

Voor wie

​Iedereen die in de gemeente meewerkt aan een inclusiever en meer divers vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren is welkom! Jeugdambtenaren en jeugdwerkers die rechtstreeks of onrechtstreeks in contact komen met kinderen en jongeren en die gedreven zijn om even stil te staan bij het eigen aanbod en aan te passen naar toegankelijkheid toe, nodigen we heel graag uit. Er is geen voorkennis over de thema's vereist

Wat mag je verwachten

Denk aan: even stilstaan, jouw aanbod onder de loep nemen, elkaar inspireren en nieuwe ideeën opdoen, kritisch naar jezelf en jouw collega's durven kijken. Het belangrijkste is dat je open staat voor nieuwe inzichten en wil bijleren over de concepten kruispuntdenken en reflectieve houding. Via een samenwerking met Roots vzw nemen we een interessante expert onder de arm om mee dit traject vorm te geven.

Programma

​​Dag 1: introductie in kruispuntdenken/reflectieve houding

We dompelen je onder in de concepten 'reflectieve houding' en 'kruispuntdenken'. Nog nooit van gehoord? Geen probleem! Samen gaan we aan de slag om dit stap voor stap te ontdekken. We doen dit op een interactieve manier en leggen telkens opnieuw de link naar jouw eigen werkcontext. We voorzien fijne oefeningen, boeiende uitwisselingsmomenten en kritische vragen om deze 'reflectieve houding' in jezelf aan te wakkeren.

Dag 2: intervisiemoment

Na de eerste dag laten we je naar huis gaan met een rugzak vol ideeën, inspiratie en een nieuwe spreekwoordelijke bril om naar jouw aanbod te kijken. Ga tussen de twee ontmoetingsmomenten op zoek naar casussen in jouw werking waar je geconfronteerd wordt met kruispuntdenken. Samen bekijken we hoe je hiermee om kan gaan en inspireren we elkaar in het bedenken van antwoorden. 

Dag 3: intervisiemoment & stappenplan voor eigen werking

We gaven jou de uitdaging mee om deze reflectieve houding ook binnen te brengen in jouw team. Niet evident, weten we! Maar samen staan we sterk en leren we vooral van elkaar. We proberen op het einde van de dag een stappenplan op te zetten om andere jeugdwerkers en jeugdambtenaren te inspireren deze reflectieve houding ook binnen te brengen in de eigen dienst of werking. 

Waar en wanneer

  • Vrijdag 27/10 van 10u - 16u in Brussel
  • Vrijdag 24/11 van 10u - 12u online 
  • Maandag 11/12 van 10u - 16u in Brussel 

Prijs

50 euro.

Praktisch

vr 27 okt | vr 24 nov | ma 11 dec 2023
Brussel en online
Jeugdambtenaren
Prijs
50 euro
Ingels
Marte
Coördinatie Komaf
03 318 31 42

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong