fbpx Infosessie Bovenlokale Cultuurprojecten | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Infosessie Bovenlokale Cultuurprojecten

Verleg je grenzen met een jeugdig & cultureel project

Wil jij vanuit jouw jeugddienst jongeren sterker maken? Wil je kansen creëren voor nieuw en jong talent? En dat met een culturele insteek? Of ken je organisaties die rond dit thema werken en bij jou komen aankloppen? OP/TIL en Bataljong geven jou graag wat meer uitleg over de mogelijkheden.

Elk jaar voorziet de Vlaamse overheid bijna 7 miljoen euro voor bovenlokale cultuurprojecten. In oktober 2019 kende de Vlaamse overheid de 1e projectsubsidies toe. Die eerste projecten lopen vanaf januari 2020. 15 mei en 15 november 2021 zijn de komende deadlines voor het indienen van een projectdossier. Ook jeugdactoren kunnen indienen.

Wat mag je verwachten?

De culturele spelers vinden ondertussen hun weg naar het Bovenlokale Cultuurdecreet, maar we missen nog initiatieven vanuit de jeugdsector zelf. Toch zijn er al mooie voorbeelden.

In deze introductiesessie dompelt Lien Verwaeren van OP/TIL jou onder in de mogelijkheden van dit decreet. We luisteren ook graag naar jouw suggesties en vragen. Ook nadien helpt OP/TIL je graag verder.

Wie kan indienen?

De jeugddienst van een lokaal bestuur kan indienen. Ook de meeste niet-commerciële culturele en jeugdorganisaties met rechtspersoon. Dat zijn dus in de praktijk meestal vzw’s. Er zijn geen bepalingen rond professionalisering. 

Meer info

Praktisch

donderdag 04 maart 2021
10u00 - 12u00
Online

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief