Groepstraject subsidiereglementen 2025-2026
Jeugdinitiatieven ondersteunen is een vlag die vele ladingen dekt.
Hieronder vallen de klassieke jeugdwerkorganisaties maar ook heel wat andere soorten initiatieven voor en/ of door jongeren. Gemeenten en steden kunnen deze partners ondersteunen via onder andere een subsidiereglement. Wil je jouw subsidiereglement evalueren, bijsturen, vernieuwen en/of uitbreiden? Dan is dit traject iets voor jou!
Voor wie
- Je neemt de ondersteuning van allerlei jeugdinitiatieven op jou, zowel klassiek jeugdwerk als andersoortige initiatieven van en voor jongeren zoals fuiven, skatecontests, huiswerkbegeleiding, ….
- Je hebt het evalueren en herwerken van de bijhorende ondersteuningssubsidies in jouw takenpakket zitten of je wil er kunnen over meedenken.
- Je werkt aan een nieuw geïntegreerd reglement jeugd, sport, cultuur met nog een stevige brok en eigenheid voor jeugd. Let op! Werk je aan een volledig geïntegreerd reglement voor jeugd, sport, en cultuur met weinig of geen onderscheid tussen de 3 domeinen, dan raden we je aan Bataljong een vraag op maat te stellen.
Tip: voor het groepstraject mag je een collega gratis meenemen!
Wat mag je verwachten
Tijdens dit traject begeleiden we je doorheen een stappenplan om een subsidiereglement op te stellen.
We voorzien je van de nodige inhoudelijke basis om met de juiste info aan de slag te gaan. Vervolgens gaan we stap per stap samen aan de slag. We bereiden je voor op het zetten van een stap zodat je in jouw eigen praktijk aan de slag kan. Nadien is er ruimte voor terugkoppeling en feedback. De meerwaarde van dit groepstraject zit in de uitwisseling met anderen die eenzelfde traject afleggen in combinatie met gerichte info en opdrachten die je op weg helpen.
Let op! We focussen op subsidiereglementen met een focus op werkingstoelagen. We zoomen in dit groepstraject niet in op bijv. infrastructuursubsidies of projectsubsidies. In de oefeningen kan je deze zeker meenemen, maar de expertise en good practices zullen zich focussen op werkingstoelagen.
Waar en wanneer
- Dag 1: 23 september van 9u30 tot 16u in Antwerpen
- Dag 2: 4 november van 10u tot 12u30 online
- Dag 3: 9 december van 9u30 tot 16u in Antwerpen
- Dag 4: begin maart, datum bepalen we samen, van 10u tot 12u30 online
- Dag 5: eind april, datum bepalen we samen, van 9u30 tot 16u in Antwerpen
Programma
- Dag 1: kennismaken met subsidiereglementen en de stappen op weg naar een nieuw subsidiereglement
- Dag 2: visie opbouwen over jouw subsidiereglement
- Dag 3: scenario's voor jouw subsidiereglement ontwikkelen
- Dag 4: klankbord voor je visie op jouw subsidiereglement
- Dag 5: op weg naar de invoering van jouw subsidiereglement
Tussen de vormingsdagen door ga je in je eigen gemeente aan de slag met de opdrachten. We raden je aan om je hiervoor te laten omringen door een werkgroep.
Extra begeleiding
Na de derde dag (na 9 december) bieden we per gemeentebestuur ook een dagdeel of drie uur coaching aan waar op maat gewerkt kan worden. Deze coaching kan bestaan uit een vraag beantwoorden via mail, iets nalezen of online een gesprek inplannen.
Prijs
In mei bepalen we onze prijzen voor het volgende werkjaar. Dit kunnen we je nu al meegeven:
- Leden krijgen 40% korting op de niet-ledenprijs
- Er is een vaste prijs voor de vormingsdagen die zal variëren tussen 460 en 480 euro voor leden en 770 en 800 euro voor niet-leden
- Voor de persoonlijke coaching varieert de prijs volgens het aantal inwoners. De dagdeelprijs voor leden zal variëren tussen 290 en 390 euro, de dagdeelprijs voor niet-leden zal variëren tussen 480 en 630 euro.
Praktisch
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen