fbpx Groepstraject belevingsonderzoek 2023-2024 | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Groepstraject belevingsonderzoek 2023-2024

Laat je coachen bij het voorbereiden en uitvoeren van belevingsonderzoek bij kinderen en tieners, en bij het analyseren van de resultaten. Tijdens dit groepstraject versterk jij je participatiecompetenties én de stem van de kinderen en jongeren die in jouw gemeente wonen en komen. 

Wat mag je verwachten? 

  • Vijf bijeenkomsten waarin we jou inhoudelijke input geven, methodieken aanreiken en ermee aan de slag gaan, en wisselen jullie onderling tips, vragen en ervaringen uit. 
  • Voor de analyse van de input uit vragenlijsten en belevingsonderzoek kan je kiezen: ofwel doe je dit zelf en laat je je coachen door Bataljong, ofwel laat je de analyse over aan Bataljong. 
  • Als Bataljong de analyse uitvoert, dan gieten wij voor jou de resultaten in een overzichtelijk rapport voor het lokaal bestuur. De resultaten worden gebenchmarkt ten opzichte van de andere lokale besturen in het traject. 

Benieuwd hoe zo'n traject eruitziet? Luister naar de ervaring van Toon, die het traject aflegde samen met de jeugddienst van Beveren.

“Andere collega-ambtenaren zien ons nu als een dienst met expertise over de leefwereld van kinderen en jongeren”.

Voor wie?

Wil je leren om op een kwalitatieve manier te onderzoeken hoe kinderen en tieners jouw gemeente beleven? Wil je wel een vragenlijst uitsturen, maar weet je niet welke vragen te stellen? Ben je op zoek naar inspiratie voor methodieken?Benieuwd hoe je de evolutie van de cijfers kan interpreteren en gebruiken om sterke beleidskeuzes te maken? Dan is dit groepstraject geknipt voor jou.

"Belevingsonderzoek is de ideale manier om de stem van kinderen en jongeren in beeld te brengen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen."

Waar en wanneer? 

We combineren fysieke en digitale momenten. De eerste bijeenkomst gaat door op dinsdag 13 juni 2023 op ons kantoor in Antwerpen, de volgende data bepalen we samen met de deelnemers. 

Inschrijven kan tot en met maandag 22 mei 2023. 

Prijs? 

Leden van Bataljong krijgen een ledenkorting. De exacte prijs hangt verder af van het aantal inwoners en varieert van €1.454,00 voor een gemeente met minder dan 15.000 inwoners die zelf alle analyses uitvoert, tot €4.238,00 voor een gemeente met meer dan 40.000 inwoners die alle analyses aan Bataljong overlaat.

Vraag jouw prijsberekening op maat aan bij Ilse. 

Praktisch

dinsdag 13 juni 2023
13:30 - 15:30
Jeugdambtenaren
Prijs
Vraag jouw prijsberekening op maat aan bij Ilse
Holvoet
Ilse
Breed jeugdbeleid
03 740 76 42

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief