fbpx Castle Quest (geannuleerd) | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Castle Quest (geannuleerd)

Wegens te weinig interesse is Castle Quest helaas geannuleerd... Wil je je als jeugdraad toch optimaal voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen en een participatietraject organiseren? Schrijf je dan meteen in voor de Kick-off Jeugdraden op 14 oktober! Daar lanceren we de eerste missie van Debattle en krijg je de nodige tips en tricks om je participatietraject vorm te geven. Mis het niet!

 

In oktober 2024 zijn het alweer gemeenteraadsverkiezingen, en is het voor heel wat jongvolwassenen de eerste keer dat ze naar de stembus trekken. Het perfecte moment dus om hen te betrekken bij het gemeentebestuur!

In dit weekend voor jeugdraden, dat we samen met De Aanstokerij organiseren, zet je de eerste speelse stappen van een heus participatieproject binnen je stad of gemeente. Dat doe je aan de hand van 'Een Queeste van Doen!', een minstens even speels actieplan vol brainstorms, uitwisselingen en spelvormen.

Speels actieplan op maat van jeugdraden

Hoe zorg je ervoor dat kinderen en jongeren een stem krijgen in gemeentepolitiek? Op zoek naar een antwoord op die vraag sloegen De Aanstokerij en Bataljong de handen in elkaar om 'Een Queeste van Doen!' te maken.

Deze Queeste is een participatieproject waarmee jeugdraden de noden, behoeften en ideeën van kinderen en jongeren kunnen verzamelen om daarmee naar beleidsmakers te trekken.

Castle Quest, op weekend met Bataljong en De Aanstokerij

Op het weekend 'Castle Quest' krijg je de unieke kans om als jeugdraad een extra uitgebreide versie van het actieplan 'Een Queeste van Doen!' te spelen. In het gewoonlijke verloop van dit spel wordt alleen de opstartsessie van dit traject begeleid, waarbij de focus vooral ligt op de krijtlijnen van het participatieproject, en brainstorms over beleidsthema's.

Tijdens deze bijzondere editie tillen we het spel naar een hoger niveau: de begeleiders van De Aanstokerij en Bataljong staan klaar om je te gidsen bij de stappen uit het vervolgtraject, helpen je voor te bereiden op gesprekken met beleidsmakers, en geven je verder nog heel wat nuttige tips mee. Omdat er verschillende jeugdraden aanwezig zijn, kan je bovendien ook ideeën en ervaring met elkaar uitwisselen, en leer je nóg meer bij!

Naast het actieplan 'Een Queeste van Doen' is er tijdens dit weekend ook heel wat tijd voorzien om te ontspannen en eventueel samen te spelen.

Wij willen mee op queeste

Is dit weekend een queeste op formaat van jullie jeugdraad? Wacht dan niet te lang, en schrijf je hieronder zo snel mogelijk in! Maar eerst nog wat praktische informatie:

  • Wanneer? Vrijdag 6 oktober tot zondag 8 oktober
  • Waar? 't Kasteeltje in Wijgmaal
  • Voor wie? 4 jeugdraden kunnen zich inschrijven, met elk 10 plaatsen voor jongeren
  • Deelnameprijs? €400 (In de prijs zijn overnachtingen en maaltijden inbegrepen.)

De annuleringsvoorwaarden vind je op de website van De Aanstokerij.

Praktisch

vrijdag 6 oktober 2023 - zondag 8 oktober 2023
't Kasteeltje,
Remylaan 13 in Wijgmaal
(Leuven)
Jeugdraad
Prijs
€ 400 (overnachtingen en maaltijden inbegrepen)
De Grauwe
Ellen
Beleidsparticipatie en internationaal
03 821 06 01

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong