PLANCHECKERS

Durf vragen stellen bij het meerjarenplan


Tijd voor actie


2022 is een zeer cruciaal jaar. Waarom? Dan zitten we in het midden van het huidige meerjarenplan 2020-2025. Dat wil zeggen dat een groot deel al is uitgevoerd. Een ander deel nog niet. Tijd voor Plancheckers! Want Plancheckers missen niks. Zij zijn niet te verlegen om het meerjarenplan terug onder hun detectiveloep te nemen. Zij durven politici aan de tand voelen en eerder gemaakte afspraken met het bestuur terug op de tafel gooien.  

Plancheckers trekken niet alleen hun plan, ze duwen het plan in nieuwe richtingen. Richtingen die aansluiten bij de noden van jonge inwoners. Hoog tijd om een stand van zaken op te maken! Zijn onze politici hun beloftes nagekomen? Zit de gemeente op kruissnelheid? Of is er nog werk aan de winkel? Of heeft corona andere prioriteiten naar boven gebracht en moeten geplande acties daarom wijzigen? 
Plancheckers helpt je in 6 stappen om met het meerjarenplan aan de slag te gaan én je voor te bereiden om het gesprek aan te gaan met je schepen van jeugd
(en bij uitbreiding andere schepenen en beleidsmakers) over de uitdagingen voor kinderen en jongeren in jouw gemeente. 

Plancheckers in actie...

Lokerse Plancheckers zetten eerste stappen...

Jeugdraad Lokeren zette tijdens de algemene vergadering alvast stap 1 & 2 in het Plancheckers traject. Met de computermuis in de ene hand en een cocktail in de andere surfte ze door de website van Plancheckers om meer te weten te komen over de meerjarenplanning en de te nemen stappen.
Daarna doken ze samen in de doelstellingen en acties voor jeugd.

“Gelukkig had onze jeugdconsulente al een lijstje gemaakt en moesten we niet op zoek in het grote meerjarenplan” (Voorzitter Nele Casneuf).

Vraag zeker wat hulp aan je jeugdambtenaar dat maakt het net iets gemakkelijker.  

“De leden van de algemene vergadering bekeken het meerjarenplan aandachtig op doelstelling- en actieniveau. Welke  plannen werden uitgevoerd? Welke niet? Ze bespraken nieuwe prioriteiten en gaven de die door aan de jeugdambtenaar". 
de analyse moeten we nog grondiger maken maar hiermee zijn de eerste stappen gezet"
. Aldus een enthousiaste voorzitter 😊

 

 

 

Voor meer informatie contacteer Jimmy

Wertelaers
Jimmy
Beleidsparticipatie en jeugdraden
03 740 76 49