fbpx Regio-ondersteuning Bataljong | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Regio-ondersteuning Bataljong

Home»Boost je kennis»Jeugdaanbod»»Regio-ondersteuning Bataljong

Regio-ondersteuning, een nieuwe opdracht

Intergemeentelijk samenwerken rond jeugdbeleid heeft een grote meerwaarde voor kinderen & jongeren. Hun leven stopt niet aan de gemeentegrenzen en het versterkt expertise en kennis die aanwezig is bij de verschillende jeugdambtenaren die aanwezig zijn in de regio. Met de nieuwe referentieregio's die Vlaanderen goedgekeurde zien we ook voor jeugdbeleid kansen weggelegd.

Samen met Vlaanderen geloven we sterk in dit bovenlokale veld. Daarom kregen we alvast voor 2021 de opdracht om zulke samenwerkingen, kortweg jeugdregio's, te ondersteunen. In eerste instantie focussen we ons daarbij op de intensieve begeleiding van 9 jeugdregio's: 5 gesubsidieerde (via het decreet bovenlokaal) en 4 nieuwe initiatieven.

Wat mag je verwachten in 2021?

Naast deze 9 jeugdregio's willen we ook andere samenwerkingen stimuleren en ondersteunen om tot een goede samenwerking te komen daarvoor willen we in 2021 volgende zaken realiseren:

  • We brengen alle samenwerkingen, groot of klein, in kaart.
  • We werken een methodiek uit op basis van onze 12 succesfactoren die startende samenwerkingen op weg helpt, maar ook reeds bestaande uitdaagt om nog sterker samen te werken.
  • In het najaar lanceren we een publicatie met straffe voorbeelden en inspiratie. Dit zullen we doen op een toonmoment.

Meer info hierover volgt...

Bij wie kan ik terecht?

Deze opdracht geeft ons de kans om opnieuw regio-gezichten in te zetten. Per provincie is er 1 Bataljong-gezicht die op dit bovenlokale niveau de nodige expertise & ondersteuning biedt. Check hier wie voor jouw regio hét gezicht is!

 

Sprangers
Jurgen
Directeur
03 821 06 03

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief