fbpx Organiseer Buitenspeeldag 2022 | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Organiseer Buitenspeeldag 2022

Home»Boost je kennis»365 dagen buiten spelen»Buitenspeeldag»Organiseer Buitenspeeldag 2022

Organiseer Buitenspeeldag 2022

De Buitenspeeldag is dé dag waarop we het belang van buitenspelen nog eens extra in de kijker zetten en stimuleren met tal van speelprikkels en activiteiten verspreid over Vlaanderen.

Gemeenten en verenigingen die deelnemen aan en zich registreren voor de Buitenspeeldag kunnen gebruik maken van promotionele ondersteuning en promotiemateriaal bestellen.

Buitenspeeldag 2022

In 2022 gaan we opnieuw massaal buiten spelen in Vlaanderen. We trappen het buitenspeeljaar op gang op woensdag 20 april 2022 met een knaller van een Buitenspeeldag! Alle schermen gaan op zwart van 13u tot 17u, het ideale moment dus om collectief te gaan ravotten. De Buitenspeeldag is het jaarlijkse hoogtepunt van 365 dagen buiten spelen. Grijp deze dag zeker met veel enthousiasme aan om buiten spelen extra in de schijnwerpers te plaatsen!

In je eigen buurt buiten kunnen spelen blijft van onschatbare waarde. We roepen daarom alle lokale besturen op om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren gebruik kunnen maken van het publiek domein in hun buurt (straten, pleintjes, parkjes). Breng het speelweefsel in kaart en maak je initiatieven duurzaam en blijvend. Samen laagdrempelig, toegankelijk en gratis spelen, sporten en ontdekken, daar gaan we voor!

Registratie en voorwaarden

Vooraleer je je kandidaat stelt als gemeente of als organisatie om de Buitenspeeldag te organiseren, raden we je aan om eerst de deelnamevoorwaarden door te lezen.

Twijfel je of je in aanmerking komt om als organisatie of als gemeente deel te nemen? Contacteer ons via info@buitenspeeldag.be.

Registreer jouw buitenspeeldag via onderstaand formulier!

Promotiemateriaal

  • Het digitale promomateriaal van de Buitenspeeldag 2022 (logo, de standaard facebookomslag, de (invulbare) affiches en flyers) kan je via de link hieronder downloaden! Ga er mee aan de slag om ook dit jaar buiten spelen en de Buitenspeeldag in de kijker te zetten.
  • Leden van Bataljong kunnen tegen betaling Buitenspeeldag T-shirts, sweaters, tattoos, vlaggen,... bestellen tot en met vrijdag 28 januari 2022. Het bestelformulier kan je hier downloaden. Meer info bij kristof.bouvard@bataljong.be | 03 740 76 43.
  • Er worden geen gratis gadgets meer ter beschikking gesteld door de commerciële partners.

Promotie Buitenspeeldag

  • Vermeld op alle Buitenspeeldag-drukwerk de verantwoordelijke uitgever (vu).
  • Gebruik zeker het juiste logo en de specifieke Buitenspeeldag affiches. Deze kan je via de link hierboven terugvinden.
  • Beeldmateriaal: Verzamel zo veel mogelijk beeldmateriaal (foto-video) van jouw activiteit(en) op de Buitenspeeldag en bezorg hiervan een kopie aan het Buitenspeeldagsecretariaat via info@buitenspeeldag.be.

 

Activiteiten invoeren in de UiTdatabank

Voor het invoeren van jullie buitenspeelactiviteiten, werken we samen met de UITdatabank. Zo vinden kinderen en ouders gemakkelijker de weg naar je aanbod. Dit betekent dat je je Buitenspeeldagactiviteiten moet invoeren op www.uitdatabank.be. De ingevoerde activiteiten verschijnen dan niet enkel op de Buitenspeeldagwebsite maar ook op talloze andere sites en kalenders, waaronder UITinVlaanderen.be, UITmetVlieg.be, Nieuwsblad.be, jouw gemeentelijke website, etc.

Vraag na bij je gemeente of organisatie wie activiteiten invoert op de Uitdatabank vooraleer je zelf een account aanmaakt.

 

Voer je activiteit zo snel mogelijk in!

Een paar tips om de zichtbaarheid van je invoer te vergroten:

  • Vermeld in de titel 'Buitenspeeldag' samen met de naam van je gemeente en/of organisatie.
  • Voeg in het veld 'tags' zeker de term 'Buitenspeeldag' in
  • Start je omschrijving met een titel van max. 144 tekens die concreet zegt wat er te beleven valt. Bv. Avontuurlijk hindernissenparcours in het speelbos (6 tot 12j) of Grote speelstraat voor kleuters en kinderen tot 12j (stoeptekenen, grimmage,...). Onder de titel is dan nog ruimte voldoende om meer in detail te treden via een wervend tekstje.

Levert het invoeren problemen op, contacteer dan de helpdesk op vragen@uitdatabank.be of bel 02 551 07 30.

 

Inspiratie

Ben je op zoek naar verdere inspiratie voor buitenspeelactiviteiten? Dan kan je hier een kijkje nemen. 

Samen met de verschillende partners van de Buitenspeeldag, werd er ook aan een inspiratiebundel gewerkt. De focus ligt er op kleinschalige, lokale initiatieven in de omgeving van de kinderen en jongeren zelf.

Nog vragen? Contacteer het Buitenspeeldag secretariaat via info@buitenspeeldag.be. We helpen je graag verder!

De Craene
Cato
Regionale ondersteuning West-Vlaanderen
03 740 76 45

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief