fbpx Intervisietraject leidinggevenden | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Intervisietraject leidinggevenden

Word de beste versie van jezelf als leidinggevende op een gemeentelijke dienst.

Hoe haal je het beste uit je team? Hoe zorg je dat je medewerkers zich ontplooien in hun job? Hoe ga je moeilijke gesprekken aan? Hoe laat je je team beslissingen aanvaarden die buiten je dienst genomen worden? Hoe zorg je voor jezelf? Hoe ga je om met morele dilemma’s als leidinggevende? Met deze en meer van jullie vragen en cases gaan we aan de slag tijdens een intervisietraject van 4 dagen voor beginnende en meer ervaring leidinggevenden op een gemeentelijke dienst.

Planning

  • Dag 1: donderdag 2 maart 2023 - 10-16u  – Antwerpen
  • Dag 2: vrijdag 5 mei 2023 - 10-16u – Brussel
  • Dag 3: in september/oktober  - datum en locatie samen met de deelnemers vast te leggen
  • Dag 4: in november/december  - datum en locatie samen met de deelnemers vast te leggen

Op basis van de samenstelling van de groep kan een geschikte locatie gezocht worden om de reistijd zoveel mogelijk te beperken. Ook de data kunnen aangepast worden op de eerste sessie, indien er vraag naar is en we betere momenten vinden met de groep.

Voor wie?

Voor dit traject komen enkel deelnemers in aanmerking die coördinator zijn en leiding geven aan minstens 2 andere vaste collega’s (het gaat dan niet over jobstudenten of bv. hoofdanimatoren op het speelplein). Zowel ervaren als beginnende leidinggevenden zijn welkom en leren van elkaar. Je neemt best al enkele maanden die rol op want we gaan aan de slag met je reeds opgedane ervaringen. Het traject is dus geen voorbereidingscursus.

Hoe gaan we te werk?

  • We werken met een vaste groep van maximaal 14 deelnemers, bouwen vertrouwen op en coachen elkaar doorheen het werkjaar.
  • Dit is geen vorming met een vastgelegd programma vol sprekers en theoretische kaders. Intervisie = interactie. We leren samen uit ervaringen van de groep, en verdiepen de cases van deelnemers in een vertrouwelijke setting. Theorieën en methodieken houden we enkel achter de hand als bepaalde cases die nodig hebben, maar eigen inbreng staat altijd centraal.
  • Eerdere ervaringen met dit traject wezen uit dat we via de cases zaken bespreken zoals de verschillende rollen en stijlen van een leidinggevende, ‘collega versus baas’, een moeilijk evaluatietraject lopen, dingen doorvoeren die van bovenaf komen, coachen in een groeiproces, ontslagprocedures begeleiden, team smeden, omgaan met conflicten, de juiste mensen aanwerven, interne teamcommunicatie versus roddel, corrigeren versus waarderen, taakverdelingen, omgaan met de druk van de ‘eenzaamheid aan de top’, moeilijke gesprekken voeren, omgaan met emoties…
  • Procesbegeleider: Jurgen Sprangers, directeur Bataljong.

 

Afgelopen

Praktisch

donderdag 2 maart - vrijdag 5 mei - tbd najaar 2023
De eerste keer in Antwerpen. Daarna wisselende locaties.
De locaties voor het najaar worden samen met deelnemers bepaald.
Jeugdambtenaren
Prijs
€ 336 voor leden voor het hele traject
€ 525 voor niet-leden voor het hele traject
(lunch inbegrepen)
Sprangers
Jurgen
Directeur
03 821 06 03

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief