fbpx Traject intervisie leidinggevenden op een jeugddienst | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Traject intervisie leidinggevenden op een jeugddienst

Hoe haal je het beste uit je team? Hoe zorg je dat je medewerkers zich ontplooien in hun job? Hoe ga je moeilijke gesprekken aan? Hoe laat je je team beslissingen aanvaarden die buiten je dienst genomen worden? Hoe zorg je voor jezelf? Hoe ga je om met morele dilemma’s als leidinggevende? Met deze en meer van jullie vragen en cases gaan we aan de slag tijdens een intervisietraject van 4 dagen voor beginnende en meer ervaring leidinggevenden op een gemeentelijke dienst.

Wat mag je verwachten?

  • We werken met een vaste groep van maximaal 14 deelnemers, bouwen vertrouwen op en coachen elkaar doorheen het werkjaar.
  • Dit is geen vorming met een vastgelegd programma vol sprekers en theoretische kaders. Intervisie = interactie. We leren samen uit ervaringen van de groep, en verdiepen de cases van deelnemers in een vertrouwelijke setting. Theorieën en methodieken houden we enkel achter de hand als bepaalde cases die nodig hebben, maar eigen inbreng staat altijd centraal.
  • Eerdere ervaringen met dit traject wezen uit dat we via de cases zaken bespreken zoals de verschillende rollen en stijlen van een leidinggevende, ‘collega versus baas’, een moeilijk evaluatietraject lopen, dingen doorvoeren die van bovenaf komen, coachen in een groeiproces, ontslagprocedures begeleiden, team smeden, omgaan met conflicten, de juiste mensen aanwerven, interne teamcommunicatie versus roddel, corrigeren versus waarderen, taakverdelingen, omgaan met de druk van de ‘eenzaamheid aan de top’, moeilijke gesprekken voeren, omgaan met emoties…
  • Procesbegeleider: Jurgen Sprangers, directeur Bataljong.

Voor wie?

Voor dit traject komen enkel deelnemers in aanmerking die coördinator zijn en leiding geven aan minstens 2 andere vaste collega’s (het gaat dan niet over jobstudenten of bv. hoofdanimatoren op het speelplein). Zowel ervaren als beginnende ‘bazen’ zijn welkom en leren van elkaar. Met beginnende bedoelen we wel dat je al enkele maanden in die positie staat. We gaan immers aan de slag met je reeds opgedane ervaringen. Het traject is dus geen voorbereidingscursus.

Waar & Wanneer?

  • 17/10 – volledige dag, fysiek, inclusief lunch
  • 21/11 – volledige dag, fysiek, inclusief lunch
  • 16/01 – halve dag, digitaal
  • 28/04 – volledige dag, fysiek, inclusief lunch

Op basis van de samenstelling van de groep kan een geschikte locatie gezocht worden om de reistijd zoveel mogelijk te beperken. Ook de data kunnen aangepast worden op de eerste sessie, indien er vraag naar is en we betere momenten vinden met de groep.

Prijs?

336 euro voor leden en 560 euro voor niet-leden.

 

Praktisch

ma. 17 oktober 2022| ma. 21 november 2022| ma. 16 januari 2023 | vr. 28 april 2023
Prijs
336 euro voor leden
560 euro voor niet-leden
Sprangers
Jurgen
Directeur
03 821 06 03

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief