fbpx Netwerkmoment Peer | Bataljong Overslaan en naar de inhoud gaan

Netwerkmoment Peer

Bataljong Netwerkmomenten

  • Een mix van uitwisseling, praktijkvoorbeelden en vorming.
  • Snuif nieuwe impulsen op over het centrale thema, ontmoet collega’s uit je regio en verruim je horizon.
  • Geen betere manier om nieuwe energie op te doen!

Voor wie?

Ambtenaren met een hart voor kinderen en jongeren

Programma

11u00 Onthaalmoment voor iedereen die pas als jeugdambtenaar is gestart
11u45 Ontvangst met middageten
           Kennismaking en Bataljong nieuws
13u00 Keuze uit twee sessies met ruimte voor uitwisseling en intervisie
14u45 Intervisie over jullie onderwerpen
15u30 Einde van het programma

Maak je keuze uit volgende sessies

1 – Jeugdwelzijnsoverleg aka…

Het jeugdwelzijnsoverleg had altijd al een waardevol doel: het samenbrengen van alle spelers in de gemeente die werken met kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties en het sturen van het beleid. Zo wordt de gemeente voor alle kinderen en jongeren een aangenamere plek om op te groeien en krijgen ze alle kansen om zich te ontwikkelen. Maar hoe zit dat vandaag? Wie zijn die spelers? Hoe participatief is het jeugdwelzijnsbeleid? En welke rol speelt de dienst jeugd in dit verhaal? Bestaat het jeugdwelzijnsoverleg nog, of kreeg het een andere gedaante? Misschien kijk je hiervoor meer naar het Huis van het Kind? In deze sessie gaan we met elkaar in gesprek over deze vragen.

2 – Evenementen organiseren in tijden van corona

Corona stuurde ons met z’n allen terug naar de tekentafel om het organiseren van aanbod en evenementen te herdenken. Gelukkig is er nog wel steeds wat mogelijk binnen de COVID-19-maatregelen. We gebruiken dit moment graag om van elkaar te leren en inspiratie op te doen. Hoe evenementen organiseren post corona? Wat kan en wat kan niet? Hoe pakken jullie het aan? Waarmee moet je rekening houden? Waar liggen kansen? We laten ons voeden door het draaiboek van ikorganiseer.be en stoferen het gesprek met een aantal boeiende voorbeelden.

Intervisie

We bieden een intervisiemoment aan waarbij je eigen vragen en ervaringen op tafel kan leggen en met collega’s kan uitspitten. Heb je een case die je graag wil voorleggen? Mail ze in twee zinnen door naar info@bataljong.be.

Ben je zelf nieuw of heb je een nieuwe collega?

We starten de dag met een onthaalmoment voor iedereen die nieuw aan de slag is als jeugdambtenaar. Ontmoet Bataljong voor de eerste keer en ga in gesprek met collega’s die ook net gestart zijn. We nemen graag de tijd om je welkom te heten, elkaar beter te leren kennen en je wat wegwijs te maken in het werkveld.

Corona

We nemen de nodige maatregelen om het netwerkmoment coronaproof door te laten gaan. Ontdek hier alles over onze aanpak en maatregelen. Indien deze activiteit omwille van coronamaatregelen niet fysiek kan doorgaan, organiseren we ze in aangepaste vorm of digitaal. We contacteren je dan op voorhand met meer informatie! De doelstellingen van de dag blijven behouden.

Waar en wanneer

Dinsdag 13 oktober @ Peer.

Locatie: Jongerencentrum De Bak - Markt 36, Peer

Liever aansluiten op één van onze andere netwerkmomenten? Dat kan!

Prijs

De netwerkmomenten van Bataljong zijn gratis en staan open voor alle medewerkers van lokale besturen die lid zijn van Bataljong.

Schrijf je in! 

  • Een tip: inschrijven gaat het snelst als je eerst even inlogt.
  • Lees hier meer over onze prijzen en voorwaarden.
Afgelopen

Praktisch

dinsdag 13 oktober 2020
11:00 - 15:30
3990 Peer
Jeugdambtenaren
Prijs
Gratis voor leden
De Pauw
Zita
Beleidsparticipatie
03 821 06 02

Contacteer ons

Bataljong vzw
Ossenmarkt 3
2000 Antwerpen
03/821.06.06
info@bataljong.be

Volg Bataljong

Nieuwsbrief